Gruppeforløb for mødre og fædre, der har mistet deres egen mor eller far.

Dette gruppeforløb er for dig, der lever med savnet af din mor eller far, samtidig med at du selv står midt i forælderskabet. Forløbet skaber et rum til at mødes med andre i samme livssituation - et rum for spejling, støtte og fordybelse.

Forløbet er for dig der ønsker: 

  • At være i et trygt fællesskab med andre mødre eller fædre, der også har mistet en eller begge af sine forældre.

  • At dele og lytte til erfaringer om at være mor eller far uden selv at have en mor/far - og uden at dine børn har deres bedsteforælder.

  • At sætte ord på sorgens mange facetter og få indsigt i, hvordan den påvirker dine relationer og reaktionsmønstre.

  • At mærke kroppen og finde ro gennem blide bevægelser, meditation og sanselige øvelser.

  • At finde inspiration og indsigt i hvordan din forælder fortsat er en del af jeres families liv.

  • At skabe nye forbindelser - både til din mor/far, som hun/han lever videre i dig, og til dig selv i din nye rolle som forælder.

Hvem kan deltage: 

  • Du har mistet din mor eller far

  • Du har mindst et barn i alderen 0-6 år eller du er gravid

Kan jeg have mit barn med?

Det er desværre ikke muligt at tage dit barn med til gruppemøderne. Formålet ved disse gruppemøder er fuld omsorg og opmærksomhed på dig, hvilket kan være svært at opnå, hvis du samtidigt skal være tilgængelig som forælder.

Det praktiske

Hvor: Københavnsområdet (nærmere info følger)

Hvornår:

  • 26. oktober kl.13-17

  • 9. november kl.13-17

  • 23. november kl.13-17


Tilmelding: 

Du tilmelder dig ved at sende en mail til mig på juneoverhau@protonmail.com. Herefter sender jeg dig en faktura og et kort spørgeskema du skal udfylde.
Din plads er reserveret ved betaling.
Tilmeldingsfrist er den 10. september 2025.


Pris og betaling:
Der er en fordelagtig pris ved tidlig tilmelding:
3900 kr ved tilmelding senest 1. august 2025
4300 kr. ved tilmelding efter 1. august 2025

Det er muligt at betale i tre rater af 1500 kr. Raterne forfalder den 1. august, 1. september og 1. oktober.

Tilmelding er bindende og pengene refunderes ikke, med mindre forløbet bliver aflyst. 


Tavshedspligt:

Alle deltagere i gruppen har tavshedspligt. Det vil sige at det der bliver fortalt i gruppen bliver i gruppen, og at deltagernes identitet ikke deles med personer udenfor gruppen. Herved sikrer vi et trygt og tillidsfuldt rum til gruppen.

Tanker bagom forløbet: 

At miste en forælder er en ubeskrivelig sorg. At miste en bedsteforælder til sine børn er en mindst ligeså stor sorg. Børnene kommer ikke til at opleve alt den varme og glæde bedsteforælderen kunne have givet, og samtidigt kommer bedsteforælderen ikke til at opleve glæden af sine børnebørn. Herudover står du som Mor/Far alene, uden din egen forælder, i forælderskabet. Du får ikke muligheden for at dele glæde og bekymringer omkring dine børn. Du har ikke muligheden for at spørge din mor eller far til råds. Og du har ikke muligheden for selv at søge omsorg hos din forælder, når livet som mor eller far bliver udfordrende eller bare udmattende. Du mangler din sikre havn og favn hos din mor eller far, og det samme gør dit barn/dine børn. Og det er på ingen måde til at rumme uretfærdigheden i det. 


At finde fællesskab med andre der står i en lignende situation som en selv, kan i sig selv virke lindrende i ens egen sorg. 
Derfor har jeg valgt at starte gruppeforløb for forældre der har selv har mistet en forælder. Her vil I have mulighed for at finde sammenhænge i hinandens oplevelser og tanker samt at blive hørt og forstået i et trygt rum. 

En omsorgsfuld afgrænsning:

Dette forløb er ikke målrettet dig, der har haft et meget kompliceret forhold til din forælder - f.eks. præget af svigt, overgreb eller fraværende omsorg. En sådan sorg kræver en særlig form for støtte og ramme, som desværre ikke kan tilbydes i dette gruppeformat.

Er du i tvivl, om forløbet passer til dig, er du meget velkommen til at skrive en mail og stille spørgsmål - så finder vi ud af det sammen.

Hyppige spørgsmål:

Jeg har allerede deltaget i et af dine gruppeforløb - må jeg være med igen?
Ja, du er meget velkommen. Forløbet vil indeholde nogle af de samme elementer, du måske kender fra tidligere, men der vil også være nye øvelser, temaer og vinkler.

Jeg går allerede i terapi. Giver det stadig mening at deltage?
Absolut. Terapi og gruppedeltagelse supplerer hinanden rigtig godt. I gruppen er der et særligt fællesskab, hvor du kan spejle dig i andre mødre og opleve, at du ikke står alene. Det kan være både meningsfuldt og forløsende at være en del af noget fælles.

Det er mange år siden, jeg mistede min mor/far - kan jeg stadig få noget ud af forløbet?
Ja. Sorgen ændrer form med tiden, men den forsvinder ikke nødvendigvis. Mange oplever, at deres tab vækkes eller mærkes på nye måder, når de selv bliver mødre. Derfor kan forløbet være både relevant og meningsfuldt - uanset om du mistede din mor for nylig eller for mange år siden.

Min Mor/Far lever stadig, men er desværre meget syg. Kan jeg være med i gruppeforløbet?
Det afhænger af din situation. Du er meget velkommen til at sende mig en mail, så kan vi tage en snak og sammen finde ud af, om forløbet passer til dig på nuværende tidspunkt.

Udtalelser fra tidligere deltagere:

 

”Jeg har været SÅ glad for at komme i denne gruppe. For mig har det været særlig rart, at den har været så specifik, da en stor del af min sorg er mine børns sorg. Det har jeg mødt så stor genkendelse og forståelse for i denne gruppe, og vi har kunne dele og grine og græde sammen, i et trygt rum ❤️”

— Tidligere deltager (sorgprofil på instagram @delt_sorg)

 

“June formår at skabe et fortroligt og rart rum, hvor man tør åbne op om sine inderste følelser, også de mere ”grimme” af slagsen.
Det var meget befriende at møde andre kvinder i samme situation som mig. Høre hvor de er i livet, hvordan de tackler livet, sorgen og hverdagen, og hvordan vi alle har de samme savn. Det er snart 5 år siden jeg mistede min mor, og selvom jeg var den deltager, hvor det var længst siden, kunne jeg stadig relatere til de andres følelser, og de kunne støtte mig, måske kunne de også bruge nogle af mine erfaringer. Samtidig indså jeg, hvor langt jeg faktisk selv er i min sorgproces, og hvordan jeg har udviklet mig og lært at leve med sorgen som en del af mig. 

Det var dejligt at møde andre, der forstod min frygt for ikke at få viderebragt traditioner og minder – forstod vægten af det lod, der påligger én som den, der er traditionsbæreren. At møde andre, der forstår sorgen over aldrig at være 100 % glad og altid sørger over det, der ikke bliver. At ens barn aldrig kommer til at møde sin mormor, at man ikke kan dele oplevelser og handlinger ens barn oplever med sin mor, barnets mormor. Dét var rart at møde andre, der forstår uden at man skal sige ret meget.”
- Thit

 “Gruppeforløbet hos June har været en stor gave i min sorg. Det har været et frirum, hvor jeg har kunne dele alt det svære med andre, som bare forstår, fordi de står det samme sted. Der har været plads til alle slags følelser, også de svære og forbudte, og jeg fandt en stor støtte i, at mine tanker og følelser pludselig blev legitime og føltes naturlige. 

Mødregruppen er det fællesskab jeg har været i under min sorg, hvor jeg har følt mig allermest genkendt og forstået. De andre piger satte ord på ting jeg virkelig har kunne bruge i forhold til, hvordan man kan gå ud i verden med sin sorg og hvor jeg er blevet bedre til at indvie mine nærmeste i det jeg synes er svært. På den måde har det været et dyrbart rum og ventil som gav øjeblikkelig mening, men som også har givet gode og konstruktive værktøjer til håndtering af hverdagen og familielivet. Og så har mødregruppen ikke mindst været vigtig og tiltrængt tid helliget min og børnenes vanvittigt savnede mor og mormor.” 

— Stine Luckow

Lyt til Podcast om at mangle sin mor når man selv er blevet mor her

“Vi taler med June Overhau Andersen, der er psykolog og ophavskvinde til mødregrupper for mødre, som har mistet deres egen mor, om hvordan man håndterer at være mor og mangle sin mor, om hvordan man som pårørende kan være den bedste støtte for en kvinde i sorg, og om hvordan man kan holde mindet om sin mor i live, så ens børn bærer deres mormor i deres hjerter.”
- To The Moon Honey