Sådan foregår Parterapi

Den første samtale

I den første samtale vil jeg spørge ind til jeres nuværende situation, samt hvad I hver især ønsker at få ud af forløbet. Det er ikke sikkert at I på overfladen ønsker det samme, men det er meget sandsynligt at begge jeres ønsker bunder i et ønske om at være tættere forbundne.

I samtalen vil vi i fællesskab undersøge hvad der skaber afstand imellem jer. Det er her vi vil arbejde med jeres mønstre som par. Alle par har mønstre. Det betyder at der altid vil være nogle situationer i ethvert parforhold, som er mere sårbare end andre. Der hvor mønstrene kan blive problematiske for relationen i parforholdet er, når vi ikke ved hvad der er på spil bag mønstret. Altså hvilke følelser og sårbarheder der ligger gemt bag adfærden. Her kan mønstret overvælde os og skabe afstand.

Eksempler på mønstre i parforholdet kan være gentagende konflikter omkring samme emner, eller at den ene af jer eller begge trækker jer længere og længere væk fra den anden. Ofte ligger der en masse følelser gemt bag disse reaktioner.

Ved at synliggøre jeres mønstre, vil det være lettere for jer at identificere hvad der sker, når mønstrene opstår, samt hvorledes I kan træde ud af dem og dermed undgå at skabe afstand imellem jer som par. På den måde vil parterapien hjælper jer til at stå stærkere sammen som par, når jeres mønstre kan virke overvældende. 

Den anden samtale - (den individuelle samtale)

Anden samtale vil være en individuel samtale med jer hver især. 
I de individuelle samtaler undersøger vi, hvad I hver især har med jer fra jeres opvækst, tidligere parforhold eller andre relationer igennem livet. Dette gør vi for at undersøge om oplevelser med andre relationer igennem livet, har indflydelse på de mønstre I hver især tager med ind i jeres parforhold. 

Efterfølgende samtaler (fælles)

De efterfølgende samtaler vil oftest være fælles, med mindre der opstår et behov for endnu en individuel samtale.
I samtalerne vil vi kigge nærmere på de mønstre vi klarlagde ved første samtale. Dette vil vi gøre i lyset af den viden vi fik frem i anden samtale, hvor vi undersøgte hvad der kunne ligge til grund for den adfærd og de reaktioner i hver især bidrager med i parforholdet. På den måde hjælper jeg jer med at (gen)finde hinanden, ved at skabe en større kontakt og forståelse imellem jer.

Forrige
Forrige

Podcast - Mor uden Mor

Næste
Næste

SÅDAN ER SORG - NÅR DU ELLER DINE NÆRMESTE HAR MISTET